Ympäristökusetus

Edellisestä kirjoituksestani on jo aikaa, mutta siihen liittyen voin kertoa, että helmikuisena iltana sain puhelun oudosta numerosta. Hiukan ihmetyttää, mistä soittaja oli saanut salaisen puhelinnumeroni, mutta oletan, että tutkintapyyntöä silloin valmistelleelta virkamieheltä. Miten muuten olisin puhelun aiheesta voinut saada?

No, selväksi on käynyt, että viranomainen tiesi, mutta koska mitään asian tiimoilta ei ole kuulunut, ei viranomainen ilmeisesti ole ryhtynyt lain edellyttämiin toimiin. Tähän lienee hyvä syy, joten sitä on turha pohtia enää – turha surra kaatunutta maitoa, kuten sanotaan.

Huhtikuussa salaiseen numerooni ilmestyi uusi outo numero. Soittaja oli taas yksityishenkilö, jolla ei voinut olla numeroani, joten jostain kummallisesta lähteestä numero oli taas vuotanut asianomaisen tietoon. Lähteitä ei voi olla kovin monta, joten sylttytehtaan kohtuullisen tarkka osoite on tiedossa.

Puhelussa oli muutamia outoja piirteitä, joiden perusteella minulle tuli sellainen olo, että minua a) tietoisesti johdetaan harhaan b) halutaan häikäilemättömästi käyttää hyväksi c) ehkä ikäni ja sukupuoleni takia pidetään täysin hölmönä.

Soittaja halusi tehdä kanssani sopimuksen. Vuokrasopimuksen suhteellisen kiireellisellä aikataululla ja sellaisten tietojen perusteella, jotka olivat ristiriidassa viranomaisen päivittämien dokumenttien kanssa. Soittaja tuhahti halveksuvasti dokumenttipäivityksien osalta, että ne nyt ovat vaan jonkun käsityksiä asiasta, vaikka saamieni tietojen mukaan soittaja itse oli istunut MTK:n edustajana palavereissa, joissa viivoja kartalle vedeltiin!

Ajattele, jos joku haluaisi vuokrata sinulta 40 neliön asunnon hintaan 20 euroa neliö ja hän saisi siihen asumistukea kahdeksantuhatta (8000), olisiko sopimus sinusta kohtuullinen? Nyt kun viranomainen on päivittänyt dokumenttejaan asunto olisi itse asiassa jopa 100 neliön kokoinen ja asumistuki nousisi samassa suhteessa. Olisiko se sinusta oikeudenmukaista ja tyytyisitkö tällaiseen järjestelyyn?

No, soittaja oli valmis nostamaan vuokraa, koska kuulemma neliökohtainen asumistuki oli noussut huomattavasti. Sellaista ei kuitenkaan ole dokumentoitu missään, joten jos näin on, on valmistelu vielä kesken ja sitä tehdään salassa jossain peräkammarissa.

Kun olin kovin nihkeä tekemään mitään sitoumuksia, soittaja halusi ostaa. Hän maanitteli minua sanomaan jonkun hinnan. Totesin vain, että tuskin pääsisimme hinnasta sopuun, joten kauppoja on turha hieroa. Lopulta pääsin eroon soittajasta vasta sanomalla, että minun täytyy keskustella tästä erään tahon kanssa. Siinä vaiheessa tunsin jo itseni äärettömän vaivautuneeksi, minun oli vaikeaa pysytellä asialinjalla, minua suoraan sanoen vitutti!

Sen lisäksi, että olen pettynyt byrokraatteihin ja näihin ihmisiin, jotka joko pitävät minua tyhmänä tai ovat sitä itse, tunnen itseni kiusaantuneeksi siitä, että minua painostetaan kysymyksillä, kuten: Mitä sinä sillä teet, onko sinulla sille jotain käyttöä ja yritetään vielä opastaa kuin pikkulasta viittaamalla joihinkin säädöksiin tai lakeihin, joiden kirjaimen kyllä tunnen. Ne on tehty minulle selviksi jo kymmenen vuotta sitten.

Miltä sinusta tuntuisi, jos joku haluaisi vuokrata tai ostaa kotisi edellä kuvatuilla ehdoilla ja kysyisi: ”Mitä sinä sillä teet? Onko sinulla sille jotain käyttöä?”

Kuten lukija voi otsikosta päätellä, on kyseessä niinkin arkinen asia kuin luonnonsuojelualue. Ja jos soittajan tieto siitä, että ympäristötuet ovat merkittävästi nousseet, pitää paikkansa, on niiden arvonnousu huimaa - halutaanhan niitä jo ostaa niiden statuksesta tai kunnosta huolimatta. Älkää siis hyvät ihmiset luopuko omistuksistanne ja teistä voi tulla eräänä päivänä rikkaita – siis jos tämä ilmeisen hyvin organisoitu suomalainen ympäristökusetus jatkuu.

Hyvinhän sen täytyy olla organisoitu, kun salaiseen numeroon tulee puheluita kuin sieniä sateella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sisäpiirillä on tietolähteensä ja röykeytensä.

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

Sisäpiirillä on todellakin tietolähteensä. Sisäpiiri on vielä niin avoin, että antaa itsensä julki toimillaan. Nimiluettelo sen kun kasvaa tätä prosessia seuratessa, vaikkei sillä tosin ole mitään merkitystä, koska valtaa pitävät voittavat aina vaikkei taistelua edes käytäisi.

Kun et suostu vuokraamaan tai myymään pilkkahintaan, tulee viranomaiselta postia jossain vaiheessa. Kassit kannattaakin pakata jo etukäteen ettei evakkomatka tule yllätyksenä.

Toimituksen poiminnat